Avlyst Jentetur i Børvasstindområdet

Fellestur, , Turkatalog2022_Baseferie
Turkomiteen BOT, Bodø og Omegns Turistforening
BOT-22-TK-28
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Midnattsoltur for jenter gjennom fantastiske Åselidalen og Falflågdalen. Muligheter for bestigning av Lurfjelltinden (1284 moh) på lørdag.

Onsdag 6. juli:

• Alle turdeltakere ønskes velkomment hjem til turleder Tove i Lauvåsveien 36 (Alstad) kl 19.00, for å få nærmere informasjon om turen og tips om utstyr/mat.

Fredag 8. juli:

• Oppmøte på Shell/Humørsenteret kl 9.00 for samkjøring til Åseli, eller 10.00 på Åseli. 12 km vandring gjennom Åselidalen og mektige fjellkjeder fram til Lurfjellhytta. Vi skal opp 450 høydemeter. Beregner at turen tar ca 6 timer+2 matpauser.

Lørdag 9. juli:

• Bestigning av Lurfjelltinden (1284 moh) dersom været og føret tillater det. Beregner at turen tar 5 timer + 1 matpause.

Søndag 10. juli:

• Starter tidlig på den 19 km lange turen gjennom vakre Falkflågdalen. Vi skal opp 440 høydemeter. Beregner at turen tar 9 timer + 3 matpauser.

Turlederne har ambisjoner om at turen skal gjennomføres i forholdsvis rolig tempo. Vi ønsker å bruke fredagen og søndagen mest mulig ute på tur, uansett vær. Personer med høydeskrekk kan oppleve turen som utfordrende. Deltakerne må mestre å bære ryggsekk på ca 15 kg, kunne gå 12 og 19 km og ellers ha med seg nødvendig utstyr og mat for turen.

Turen er middels/krevende, https://www.dnt.no/aktiviteter/gradering/

Da enkelte elver kan være store, anbefales gåstaver og/eller enkle vadesko. Se evt i” På tur i Bodø”-boka/tur 32 for nærmere beskrivelse av hele turen. Vi går på tydelig og merket sti.

Kart: 2029 II Misvær, 2029 III Saltstraumen, Det store Saltfjellkartet.

Mat: Alle tar med mat og drikke for 3 dager. Ingredienser til fellesmåltid avtales på møte.

Priser: Turavgift medlemmer 150,-, ikke medlemmer 300,-. Overnatting medlemmer 400,-, ikke medlemmer 800,-. Bruk app: Hyttebetaling. Vi spleiser på bensinutgifter og fellesmiddagen. Påmelding: Max 10 deltakere. Innen 5. juli på www.bot.no

Turledere: Tove Bjørnstrøm, 995 88 002 og Ingrid Cecilie Sjøberg, 992 74 636. Tina Bringslimark

• Tove Bjørnstrøm
  • Tlf. 995 88 002