Solbjørgniba (1306)

Fellestur, Fottur, Fremogtilbaketur, Høgt-Og-Lågt, Aktivitet Topptur
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening

Solbjørgniba:
Denne turen inneholder et lite historisk paradoks. Vi skal nemlig opp til havets bunn.  For mange hundre millioner år siden var toppen en del av datidens havbunn, mens i ettertid har varden på toppen de seneste hundre år hindret sjøfarere å forlise og å havne på havets bunn. Da forstår man at toppen er optimal for utsikt utover sjøen, men også i andre retninger. Turen er relativt enkel, men vanskelig om man vil helt opp ti varden. Derfor er den vurdert som krevende.

Det går an å gå opp fra Solbjørg, men på denne turen starter ved parkeringsplassen på Kløgtveit der det er god plass. Første del går på traktorvei, men vi er snart ute og vandrer i terreng. Det er greit å gå og ikke så veldig bratt. Stien snors seg langs fjellpartier og lenger oppe begynner man å få en oversikt over Bjerkreim.

Den første delen av fjellpartiet er greit å forsere, men mot toppen blir det mer krevende. I noen av de krevende partiene er det satt opp rekkverk i form av kjettinger, og man må klyve litt de siste meterne opp til varden. Det er valgfritt om man vil gå helt opp. Nedturen går samme vei som vi gikk opp.

Oppmøte:
Oppmøte på parkeringsplassen ved Kløgtveit senest kl. 10.30.  Svinger av Heiavegen ved Ognedal.

Gro Mabel Sele Anda.                            Mob:    992 77 051      mabel.anda@grl.no
Anne Grete Madland Tjemsland         Mob:    958 73 682      annegretemt@hotmail.com

Ta med:
Mat, drikke og gode tursko

Pris:
Gratis for medlemmer, kr 40 for ikke-medlemmer. Vi har Vipps.
Husk bensinpenger til sjåføren.

Arrangør:
Turgruppa Høgt og Lågt som er en turgruppe med turer "for alle" i Jæren Turlag.